Vælg en side

Kulhandlerskens spagetti til 4 personer

Cabone betyder kul på Italiensk og skal hentyde til det sorte peber som er en makant ingrediens i denne ret.
Der er mange varianter i denne klassiske ret, hver en region har helt sikkert deres variation.
Man kan udlade fløden, men jeg syntes nu at fløden høre sig til og gør den cremet.

Ingredienser
400 gram
200 gram røget flæsk, eller 250 gram skinke
1 løg alm
3 spsk god olivenolie (helst koldpresset)
1 1/2 dl hvidvin
2,5 dl fløde (gerne økologisk)
4 æggeblommer  
Groft kværnet sort peer
30 gram parmesan
20 gram Pecorino (Italiensk fåreost hård)
evt. lidt frisk 
basilikum

Tilberedning
Skær flæsket ud i små tern og svits det, efter lidt tid tilsættes løget som også er fint snittet.
Når flæsketerne er blevet godt gyldenbrune og løgene klare, hældes hvidvinen på og koges ind til det halve. Derefter tilsættes 2 dl fløde og koges  lidt ind. den sidste 1/2 dl fløde piskes samme med de 4 æggeblommer og massen hældes i saucen. Tilsæt peberet og halvdelen af osten som er revet, smag til med salt om nødvendigt.
Spaghettien er samtidig færdigkogt og vandet hældes fra i et dørslag, og spaghettien kommes i i og koges med i et par minutter.
Anrettes på tallerken og den sidste revne ost drysses over, sammen med lidt friskhakket basilikum. 

Fakta
Pecorino Romano er en traditionel fåreost – en moden konkurrent til parmesanen.
Pecorino-producenten Brunelli har hjemme i Rom og har fremstillet denne fåreost siden 1938.

Pecorino Romano er en af de ældste italienske oste med over 2000 års historie. Familien Brunelli holder den traditionelle måde at fremstille Pecorino Romano i hævd. Fåremælk kommer fra økologiske farme fortrinsvis fra området omkring Rom.

Pecorino’en er fremstillet af økologisk fåremælk. Den lagrede fåreost har en moden og kompleks smag. Fåreosten er smukt gul, fast i konsistensen, har dannet små saltkrystaller og smager aromatisk og pikant. Pecorino er en fantastisk smagsgiver til pastaretter, til garnering af supper og til at fremhæve grøntsagers naturlige smag.