Vælg en side

Trifli Nummelin

Første gæstekok på bloggen, er Mette Nummelin, som bidrager med en skøn hindbærtrifli.
Har man ikke hindbær, så kan andre bær også bruges, men hindbær er en engel værdig.
Opskriften er til 8 personer, fordi man kan ikke få nok, så små potioner tæller ikke.

Trifli kommer fra England og betyder bagatel og det skal vel nok forstås som noget ,der er enkelt.
Enkelt er der at lave  trifli, enkelt er smagen og nogle gange så er det enkle, det mest raffineret og den korteste vej til himmeriget.

Mette nummelin

Mette nummelin

8 personer 
1 stor ps makroner
200 g hasselnøder
vanilje creme (pulver)…
2 ps frosne hindbær

Saften fra 1/2 appelsin
ca 200 g sukker
½ L piske fløde
Contreau eller saften fra 2 friske appelsiner

 

Pynt:
Orange stænger
Friske Hindbær
Friske mynte blade (toppen)

1) Kog de frosne hindbær sammen med sukkeret og appelsin saften – kom 100 g sukker i og prøv dig frem med resten til du synes det er sødt nok. Den må ikke være for syrlig, men lidt ‘bid’ er godt Lad det køle helt af så det er køleskabs koldt (kan fx laves dagen før)
2) Pisk 2 breve vanilje creme og stil på køl – eller lav din egen vaniljecreme
3) Knus makronerne til småstykker – kom dem i en frysepose og bank dem med håndfladen eller en kødhammer. Det må ikke blive pulveriseret – der skal være nogle grove stykker imellem.
4) Hak hasselnødderne fint
Anret i portions glas – ikke for store:
– Læg to spsk knuste makroner på bunden af glasset
– Læg 1½ spsk hakkede hasselnødder ovenpå
– Kom 2 spsk contreau/appelsinsaft over
– Kom et lille lag hindbær sauce over, så et lille lag vanilje crem og igen i tyndt lag hindbær sauce

Lige før servering:
– Pisk fløden så den er lækker cremet – ikke for stiv
– Slut af med et par spsk flødeskum, pynt med 2 stk orange stænger og et par friske hindbær samt friske mynteblade

Tak Mette fordi du bidrog med din skønne dessert, husker den stadig,
og vil gerne bestille den til næste gang vi entreer Eksistensens  Hotel i Vig.