Vælg en side

Gazpacho med agurke-mynte granite – 
Kold tomatsuppe til 4 personer
Ingredienser
  • 600 g modne tomater
  • 1 rød perberfrugt
  • 1 agurk
  • 1 fed hvidløg
  • 2 skive daggammelt brød
  • 1-2 hårdkogte æg
  • 1-2 lime
  • 4 spsk olivenolie
  • æggehvide fra et æg
  • salt og peber
  • Tabasco
  • Frisk mynte

Tilberedning

Blent tomater, perberfrugten, skræl agurken og blent den halve agurk sammen med tomaterne og peberfrugten, sammen med hvidløget, mynten og olienolien. Smag til med tabasco, limesaft, salt og peber.
Denne kolde suppe har godt af at stå i køleskabet nogle timer inden servering.
Blend den anden halve agurk, befriet for kerner, smag til med limesaft og salt og peber. Stiftpisk æggenhviden og vend den agurkmassen forsigtigt i. Put massen i fryseren og rør i den engang imellem til at den næsten er frossen, giv den en tur med blenderen igen og lad den komme i fryseren igen, til den er en fin frossen sorbet.
Skær brødet i tern og rist den i olie og evt. lidt hvidløg.  hak æggene i grove tern  brød i grove tern.
Hæld suppen i kolde suppetallerkner eller frossen glas og kul nu en kugle af den frosne agurkegranitet og læg i midten og drys de hakkede æg og brødcrutoner på suppen, evt. suppler med lidt friskhakket mynte