Vælg en side

Mad og erotik
Mad og erotik følges på mange måder ad og sammen kan det blive til en eventyrlig rejse.
Du kan lave mad af pligt til din krop og din partner, det samme forhold kan gøre sig gældende i de seksuelle aspekter. For når erotikken, det sensuelle og det sanselige bliver en undladelse og uden det, er det en kønsløs og følelsesløs tilværelse.

Det at tilberede mad, små fristelser, er det samme som et forspil, og det at spise det tilberedte, er højdepunktet, efter det er det fordøjelsen, tilfredsheden og roen, der skal brede sig i kroppen. På samme måde som det seksuelle og erotikken.
Erotikken er det sanselige, døren til følelserne, samt døren til kærligheden. I dag sættes, det seksuelle i kalenderen, på lige fod med møder i daginstitutionen og anden praktisk foranstaltning, hvilket gør at det bliver mere en fysisk præstation, på lige fod med opvask, pligt og vanemæssigt, end kropsligt, sjælelig.

Bordets glæder, skrevet af Isabel Allende, fra bogen Afrodite
”En gourmet der er i stand til at vælge retterne fra et fransk menukort og diskuterer vinene med vin tjeneren, indgyder en kvinde respekt som med lethed kan blive til en glubende erotisk appetit. Vi kan ikke modstå mænd der kan lave mad. Jeg taler ikke om de fuskere der i gøglerhue, der kalder sig eksperter og gør et stort nummer ud af at forkulle en pølse på en havegrill, men Epikuræerne som forelsket, udvælger de friskeste og mest sanselige ingredienser, tilbereder dem med kunstfærdighed og serverer dem, som en gave til sjæl og sanser; De mænd som har klasse nok, til at trække en flaske vin op, snuse til vinen og skænker den første mundfuld op i ens glas for at man skal smage den, mens de beskriver saften, farven, mørheden, duften og konsistensen af en filet mignon, i samme tone som man tror at de senere vil bruge når de taler om ens egne yndigheder.
Disse mænd, tænker man, må nødvendigvis have skærpede sanser på alle områder, måske endda humor. Hvem ved… måske kan de ligefrem le ad sig selv!
Når man ser hvordan de skyller, krydre og tilbereder rejerne, forestiller man sig den samme tålmodighed og behændighed anvendt under erotisk massage. Hvis de forsigtig smager på et stykke fisk for at se om den er mør, skælver vi af længsel efter at føle dette kenderbid på vores hals. Vi antager at hvis at hvis de kan huske hvor mange minutter en frø skal have på panden, vil de også kunne huske hvor længe vores G – punkt skal kildes”.